2024-2025 Güz Dönemi Ders Kayıtları

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz dönemi ders kayıtları ile ilgili aşağıdaki durumlara dikkat ediniz. 

https://www.dpu.edu.tr/ adresindeki duyuruları takip ediniz.

Üniversitemiz Ön Lisans-Lisans Programlarına ait kayıt duyurusu için TIKLAYINIZ

Bölümümüz Ders Programları

  • Normal Öğretim Ders Programı için TIKLAYINIZ (PDF)
  • İkinci Öğretim Ders Programı için  TIKLAYINIZ (PDF)

(Derslerin işleneceği derslikler için, obs sisteminde yazılı derslikleri ve sınıf kapılarında asılı listeleri dikkate alınız.)

(1) Ders kaydı için bölüme gelmenize gerek yoktur. Onay için de danışmanınızla iletişime geçmenize gerek yoktur. 

Danışman onayı için son tarih: 25 Eylül 2024 (23:59)

(2) Seçmeli Dersler;

Seçmeli dersler sınırlı kontenjana sahip derslerdir. Kontenjanı dolu olan dersi seçemezsiniz. Bu nedenle istediğiniz ders yürütücüsünün dersini kayıt günlerinin ilk günlerinde seçmeniz önerilir. İlave kontenjanın açılması tüm derslerin kontenjanlarının dolmasına bağlı olduğu için lütfen bu konuda bölümü aramayınız. Kontenjanlar özel isteğe göre açılmamaktadır. Kontenjanların dolmasına bağlı olarak bu derslerin kontenjanları gün içinde rastgele zamanlarda artırılacaktır. Lütfen kontenjan artırımını bekleyiniz.

(3) Mühendislik Çözümlemeleri Dersi;

  • Mühendislik Çözümlemeleri dersi kontenjanı her öğretim üyesi için 1 kişi olarak açılmıştır.
  • Çözümleme ve Bahar döneminde açılan Tasarım dersleri bir bütün olduğundan Çözümleme dersini seçecek öğrencilerin bunu göz önünde bulundurarak seçim yapmaları gerekir.
  • Çözümleme dersini alacağınız öğretim üyesini belirledikten sonra, Ekle-Sil döneminde danışmanınızla iletişim kurarak dersi ekleyebilirsiniz. 

2019 yılı ve sonrası girişli öğrencilerden, ilk dört döneminden başarısız veya almadığı dersi/dersleri olan öğrenciler, Çözümleme dersi alamazlar.

(4) Proje Dersi;

Proje dersini, Güz dönemi sonunda mezun olabilecek öğrenciler seçebilecektir. Ders kaydı ise Ekle-Sil döneminde danışmanla birlikte yapılacaktır.

(5) Birinci Sınıf Öğrencilerinin Kayıtları Hakkında

Birinci sınıf öğrencileri de ders kayıtlarını yapacaklardır. Birinci sınıf öğrencileri, öğrenci bilgi sisteminin güz döneminde kendilerine sunulan tüm dersleri (muaf oldukları ders var ise hariç olmak üzere) almak zorundadırlar. Derslerinizi seçtikten sonra kesinleştirme işlemini yapmayı unutmayınız. Aksi halde ders kaydı yaptırmamış olursunuz.

(6) Öğrenci Danışmanlıkları

Ders kayıt onayı için öğrencilerin danışmanlarına ulaşmalarına gerek yoktur.  

7) Ders Kontenjanları Hakkında

Kontenjanlar, "Bölüm Yönetimi" tarafından kontrol edilmektedir. Kontenjan artırımı için danışmanlarınıza/bölüm yönetimine mesaj atmayınız ve onları cep telefonlarından aramayınız, WhatsApp tan mesaj atmayınız. Hiçbir şekilde kontenjan artırımı mesajlarına cevap verilmeyecektir. Öğrenci taleplerine göre kontenjan artırımı yapılmamaktadır

8) Çakışma nedeniyle ders seçimi yapamayan öğrencilerimiz öncelikle diğer öğretim alternatifini denedikten sonra çakışma hala devam ediyorsa ders kaydını kesinleştirdikten sonra Bölüme dilekçe ile başvurarak içerik ve kredi bakımından uygun olan dersleri Fakülte içersinde farklı bölümden alabileceklerdir. Başka Bir Bölümden Ders Alma Talep Formu için Tıklayınız .Dilekçeyi elden Bölüm Sekreterliğine teslim edebilirsiniz.

18 Eylül 2024, Çarşamba / 495 defa okundu.