Bölümümüz Tanıtımı

Bölümümüzde, 5 profesör, 2 Doçent, 10 Dr. Öğretim Üyesi, ve 3 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 20 öğretim elemanı görev yapmaktadır. Bölümümüz 4 yıllık lisans düzeyinde normal öğretim eğitim vermekte olup, öğrenci kontenjanı 80 kişidir.

Temmuz 2023 itibariyle Lisans toplam öğrenci sayımız 771 erkek, 77 kız olmak üzere toplam 848, Lisansüstü öğrenci sayımız ise 129 erkek, 20  kız olmak üzere toplam 149 dur.

Lisans eğitiminde öğrencilerimize çağdaş düzeyde mesleki bilgiler verilmekte ve bu bilgiler laboratuvar, proje ve bitirme tezleri ile desteklenerek, öğrencilerin araştırma ve uygulama yetenekleri geliştirilmektedir.

Üniversitemizde isteğe bağlı Yabancı Dil hazırlık sınıfı vardır. İsteyen öğrenci hazırlık okuyabilmektedir. Hazırlık sınıfı ile ilgili daha fazla bilgiyi http://ydyo.dpu.edu.tr/ adresinden öğrenebilirsiniz.

Bölümümüzde yüksek lisans programı 1993-1994 yılında, doktora programı ise 2009 yılında eğitim-öğretime başlamıştır. Bölümümüzde ders aşamasında ve tez aşamasında çalışmaları devam eden yüksek lisans ve doktora öğrencileri bulunmaktadır.

Bölümümüz resmi instagram hesabı: http://www.instagram.com/dpu.makina

Bölümümüz resmi linkedin hesabı için tıklayınız

Resimleri orijinal boyutlarında görüntülemek için üzerine tıklayınız.

Üniversite Giriş Kapısı (Taşkapı)

Bölüm Koridor

Bölüm Koridor

Ekol Kafeterya

Bölüm Amfi A-21

Bölüm Amfi A-22

Bölüm Koridor

Bölüm Sınıf A-201

Bölüm Sınıf A-203

Bölüm Öğretim Elemanları Kat 3

Fakülte Bilgisayar Laboratuvarı-1

Bölüm Öğretim Elemanları Kat 2

Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Binası A Blok

Bölüm Binası(A Blok Kat 2-3) ve Laboratuvarları

Takım Tezgahları Laboratuvarı
 
 

 

Son Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2024, Salı