Mezuniyet İşlemleri

Mezuniyet Aşamasına Gelen Öğrencilerimizin Yapacağı İşlemler...

  1. Müfredatta yer alan tüm dersleri ve 60 günlük stajlarını tamamlamış olan öğrencilerimiz, mezuniyet işlemlerinin başlatılabilmesi için Bölüm Sekreterliğine MEZUNİYET DİLEKÇESİ vermeleri gerekmektedir. Dilekçeyi indirmek için ⇒Tıklayınız.
  2. Mezun Portalı'na mutlaka üye olmalısınız. Mezun Portalına üye olmak için ⇒Tıklayınız.
  3. Bu aşamalar tamamlandıktan sonra dilekçeniz Bölüm tarafından Mühendislik Fakültesi Dekanlığı'na gönderilir. Mezun olabilmeniz için Fakülte Yönetim Kurulundan karar çıkması gerekir. Fakülte Yönetim Kurulundan karar çıkmasının ardından (Fakülte Yönetim Kurulu genellikle her hafta Perşembe günü toplanır) yaklaşık 7-15 gün içinde Mezuniyet Belgesi E-Devlet üzerinde görünür hale gelmektedir. Bu belgeyi iş başvurularınızda kullanabilirsiniz.
  4. Mezuniyet Dilekçesinin bölüme tesliminden sonra yaklaşık 1 ay içerisinde de kağıda basılı diplomalar hazır olmaktadır. Diplomanızı, Mühendislik Fakültesi Öğrenci İşleri'nden bizzat kendiniz almanız gerekmektedir. Başka bir kişi ancak noter vekaleti ile diplomayı teslim alabilir. Öğrenci İşlerine gelmeden önce, öğrenci İşlerine ait 0274 (443 4017)- 0274 (443 4018)- 0274 (443 4020) nolu direkt telefon numaralarını arayarak diplomanızın çıkıp çıkmadığını sorunuz.
  5. Diploma almaya geldiğinizde aynı gün Öğrenci İşlerinde verilecek olan "İlişik Kesme Formu" doldurulacaktır.

_______________________________________________________________________________________________________________________

 

Mezuniyet şartları (DPU Önlisans Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği 12.07.2021)

MADDE 35 –

(1) Önlisans/lisans programından mezun olunabilmesi için aşağıdaki şartların sağlanması gerekir.

a) Müfredatta yer alan tüm dersler; uygulamalar, staj, iş yeri eğitimi ve benzeri çalışmalar, MU (Muaf) veya başarılı harf notu ile tamamlanması gerekir.

b) AGNO’su en az 2,00 olması gerekir.

(2) Birinci fıkrada belirtilen akademik mezuniyet şartlarını yerine getiren önlisans/lisans öğrencilerinin mezuniyet tarihi, birim yönetim kurulu kararında farklı bir tarih belirtilmedikçe, ilgili yönetim kurulunun karar tarihidir.

(3) Mezuniyet şartlarını sağlayan öğrenci azami öğrenim süresi içinde isteği halinde, genel not ortalamasını yükseltmek amacıyla yaz okulu veya takip eden ilk iki yarıyılda 24 üncü maddede belirtilen kapsamda ders tekrarı yapabilir. Bu haktan yararlanmak isteyen öğrencinin, ilgili yarıyılın yarıyıl sonu veya girilmesi halinde bütünleme sınavları sonuna kadar bölümüne dilekçe ile başvurması gerekir.

Son Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2024, Perşembe