Bölümümüz Öğrencileri ve Öğretim Üyelerinden İstanbul Teknik Üniversitesine Ziyaret

Bölümümüz 4. sınıf öğrencileri, İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi laboratuvarlarına ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyaret sırasında, öğrenciler Akışkanlar Mekaniği, Kontrol Algoritmaları ve Soğutma Kuleleri ile ilgili laboratuvarlarda deneyler yaparak teorik bilgilerini pratik uygulamalarla destekleme fırsatı buldu. Bu etkinlik, öğrencilerimizin ileri teknoloji laboratuvarlarında değerli deneyimler kazanmasına olanak tanıdı.

Öğrencilerimize, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Bölümümüz öğretim üyesi Prof. Dr. Özer Aydın, Dr. Öğr. Üyesi Ümran Erçetin, Dr. Öğr. Üyesi Hasan Donat Yıldızay, Dr. Öğr. Üyesi Halit Arat ve Arş.Gör.Mehmet Enes Ersöz rehberlik etmişlerdir. İstanbul Teknik Üniversitesi'nden ise Prof. Dr. Erhan Böke, Dr. Öğr. Üyesi Yalçın Uralcan ve Doç. Dr. Emrecan Söylemez bizi ağırlayarak ev sahipliği yapmışlardır.

Ziyaret sırasında gerçekleştirilen deneylerde, öğrenciler akışkanlar mekaniği ile ilgili ileri düzey testler yapma imkanı buldu. Ayrıca, kontrol algoritmalarının uygulama süreçlerini ve soğutma kulesi sistemlerinin çalışma prensiplerini gözlemlediler. Bu deneyimler, öğrencilerimizin mühendislik becerilerini geliştirmelerine ve mesleki bilgi birikimlerini artırmalarına önemli katkı sağlamıştır.

İstanbul Teknik Üniversitesi'ne, bu değerli ziyareti mümkün kıldıkları ve bize sağladıkları destek için teşekkür ederiz.

Makina Mühendisliği Bölüm Başkanlığı

Son Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2024, Cuma