3b Baskı Teknolojileri Sempozyumu (İstanbul)

2. ÜÇ BOYUTLU BASKI TEKNOLOJİLERİ ULUSLARARASI SEMPOZYUMU   (3B-BTS2017), 3-4 Nisan 2017, İstanbul, Türkiye.

2.Üç Boyutlu Baskı Teknolojileri Uluslararası Sempozyumu (3B-BTS2017); DEMOS Fuar şirketi sponsorluğu ve Karabük Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü işbirliği ve sempozyum afişinde belirtilen üniversitelerin desteği ile 3-4 Nisan 2017 de, İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezinde düzenlenecektir. Sempozyum ve Fuar birlikte organize edilmektedir. Böylece katılımcılar hem akademik hem de endüstriyel uygulamayı bir arada bulacaktır. Bu yönü ile alandaki somut uygulamalar sergilenmiş olacaktır. (3B-BTS2017) aynı adla sonraki yıllarda da düzenlenecek bir sempozyumdur.  (3B-BTS2017) Serisi, 3B yazıcı üzerine çalışan araştırmacıları ve sanayide uygulayıcıları, ticari 3B yazıcı firmalarını, 3B baskı teknolojileri üzerine gelecekteki konuları ele almak üzere bir araya getirmeyi amaçlıyor. Böylece 3-4 Nisan 2017 de düzenlenecek 2.Üç Boyutlu Baskı Teknolojileri Uluslararası Sempozyumuna  çalışmalarınızı akademik bildiri olarak gönderip katılımcılarla paylaşmaya sizleri davet ediyoruz. Aşağıda başlıklar altında verilen konular kesin sınırlı değildir, çalışma alanınız doğrultusunda genişleyebilir. Sempozyum konuları;

Medikal Uygulamalarda 3B Yazıcılar; bio-malzemelerden doku ve organları 3B yazdırma, vaskülarize organların 3B yazdırılması, kişisel implant ve protezleri 3B yazdırma, protez parçalarını 3B yazdırma, cerrahi hazırlıklar için anatomik modelleri 3B yazdırma, sentetik deri ve kafatası implantları 3B yazdırma, tıpbi malzemeleri 3B yazdırma, 3B yapay kemik yazdırma, kişiye özel derialtı sensörleri 3B yazdırma, kişiye özel ilaç dozajlama, dozaj formları ve ilaç salınım profillerini 3B yazdırma ve diğer tıbbi uygulamalar ve bio-malzemeler.

Program ve Kontrol Teknolojileri; kontrol programları, tasarım programları, 3B tarayıcılar, DMLS teknolojileri, SLA teknolojileri, SLS teknolojileri, FDM teknolojileri, dijital üretim teknolojileri, diğer 3B yazıcı teknolojileri.

Tasarım, modelleme ve analiz; 3B yazıcı tasarımları, ekstruder tasarımı ve geliştirme, ürün geliştirme, seramik yazıcıları, yiyecek yazıcıları,  yazıcı tablası sistemleri tasarımı, 3B yazıcıların elektronik elemanları, 3B yazıcıların mekanik ve kompozit elemanları, 3B yazıcıların standart elemanları tasarım ve geliştirilmesi.

Filament ve malzeme geliştirme ve mekanik özellikleri; polimer filamentler, esnek filamentler, bio-malzemeler, yiyecek malzemeleri, metal malzemeler, kompozit malzemeler, seramik malzemeler, polimer tozlar, tekstil malzemeleri, giyecek malzemeleri, jeller, reçineler ve diğer yazıcı malzemeleri.

Uygulama alanları; medikal ve dental uygulamalar, esnek robotik sistemler, robot griper sistemleri, bina-yapı uygulamaları, mimari-maket uygulamaları, kalıp-model uygulamaları, hızlı prototipleme, görsel sanatlarda uygulamalar, tekstil ve giyecek uygulamaları, dijital fabrikalar.

3B yazıcılar üzerine diğer konular; dental uygulamalar ve dental yazıcı malzemeleri, yapı malzemeleri geliştirme, endüstriyel uygulamalar ve endüstri malzemeleri, uzay sanayiinde uygulamalar, havacılık sanayinde uygulamalar, ürün geliştirme ve üst yüzey işlemleri, maliyet analizleri, geri dönüşüm sistemleri, filament makineleri, tarama teknolojileri, tersine mühendislik uygulamaları ve diğer çalışmalar.

3B BASKI TEKNOLOJİLERİ sempozyum ve fuarı; akademisyenleri ve profesyonelleri, mühendislik, medikal, dental ve endüstriyel alanlarda uygulayıcıları çok disiplinli çalışmaya teşvik eder. (3B-BTS2017) Teorik ve uygulama alanlarındaki zorlukları belirlemek ve 3B Baskı Teknolojileri için çözümleri tartışmak ve farklı disiplinlerden ve alanlardan bilimsel ve pratik katkıları memnuniyetle paylaşmayı amaçlar. Yazarlarımızı, başka yerlerde yayınlanmak üzere gönderilmemiş orijinal ve yayınlanmamış araştırma sonuçları veya en iyi uygulamalarını;

(3B-BTS2017) de sunmaya davet ediyoruz. Yazarlarımızın kabul edilmiş sözlü sunumlu ve poster bildirileri sempozyum kitabında basılacaktır.

DEMOS Fuarcılık, 3-4 Nisan 2017'de dördüncü 3B Baskı Teknolojileri Fuarı ile birlikte 3B baskı teknolojilerini ve uygulayıcılarını bir araya getiriyor. Sizleri 2.3B BASKI TEKNOLOJİLERİ ULUSLARARASI SEMPOZYUMU (3B-BTS2017)’na gururla İstanbul’a davet etmekten dolayı çok memnunuz. Sempozyumda görüşmek dileğimizle,

Sempozyum düzenleme kurulu adına

Prof. Dr. Kerim ÇETİNKAYA

Etkinlik Tarihleri 03 - 04 Nisan 2017, Pazartesi    |    Saat :09:00 - 17:00
Etkinlik Yeri İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi
Etkinlik Türü Sempozyum
Etkinlik Sahibi Kurum Dışı Etkinlik
18 Aralık 2016, Pazar / 345 defa okundu.